Tinctura de Ienupar - Afectiuni gastro-intestinale - Produse naturiste

Expert Naturist

Tinctura de Ienupar

Pret: 30.00 RON
Adauga in cos
Tinctura de Ienupar

Compoziție plante medicinale: Fructe și mlădițe de ienupăr, palincă de măr 40 grade.

Puţine specii in lume sunt atât de bine adaptate la intemperii ca ienupărul, un arbust oarecum asemănător cu bradul, cu ace mici si extrem de ascuţite, cu tulpinile foarte elastice, astfel încât să poată înfrunta cele mai puternice vânturi şi cele mai abundente zăpezi. Ienupărul rezistă deopotrivă la caniculele cele mai puternice şi la gerurile cele mai crâncene, la secetele prelungite şi la inundaţiile produse de ploile torenţiale. Îl întâlnim din zona de deal şi până aproape de crestele munţilor.

Surprinzător pentru un copăcel atât de spinos şi “ursuz” (este o adevărata armata de ţepi, fiind aproape imposibil de atins), fructele sale violet-negricioase sunt dulci si au un parfum agreabil. Le putem culege în miez de iarna, când au ajuns la deplina maturitate. Ele nu-şi pierd proprietăţile curative, nici pe cel mai cumplit ger, având un veritabil antigel natural, constituit de uleiul volatil pe care-l conţin. Parfumatele fructe ale ienupărului sunt unele dintre cele mai puternice medicamente naturale cunoscute, fiind utile in peste o suta de boli. Dacă s-ar face un clasament al celor mai eficiente 50 de plante din flora medicinală românească (ce conţine în jur de 1000 de specii), cu siguranţă că ienupărul ar intra in acest clasament pentru efectele sale puternice si uluitor de rapide, în infecţiile renale si urinare, în bolile cu retenţie de lichide şi în reumatism.

Cistita, nefrita, pielonefrita, uretritele: Se ia o linguriţa de tinctură în jumătate de pahar de apa, pe stomacul gol, de trei ori pe zi (atunci când afecţiunea este acută, se pot lua şi şase linguriţe pe zi). În infecţiile urinare şi renale, tratamentul cu ienupăr are efecte imediate in 24-48 de ore dispar aproape complet simptomele supărătoare. Este important însă ca tratamentul sa nu fie oprit, deoarece boala poate reapărea. De asemenea, efectul antiinfecţios al ienupărului nu ţine loc de sistem imunitar, care este factorul esenţial pentru ca cistitele, nefritele, uretritele să nu recidiveze.

Pietre la rinichi si la vezica (mai ales uraţi), chisturi renale. Se foloseşte tinctura de ienupăr în acelaşi mod descris mai sus (la cistita).

Supraponderabilitate, obezitate, reţinere de apă în ţesuturi (inclusiv cea generata de folosirea anticoncepţionalelor) Pentru a obţine o scădere rapidă în greutate, se va lua, trei zile la rând, câte o lingura de tinctură de ienupăr, într-un pahar cu apa, de doua-trei ori pe zi. Apa va fi astfel eliminată prompt din ţesuturi, care-şi vor pierde rapid aspectul “pufos”.

Boli de piele (alergie, acnee, psoriazis) Se face un tratament de 21 de zile cu tinctura de ienupăr: o linguriţă de tinctură, diluată într-un pahar de apă, se ia de patru ori pe zi, pe stomacul gol. Pentru a amplifica efectul detoxifiant al ienupărului, este bine sa fie făcută şi o cură cu ceai depurativ.

Gramaj: 500 ml.

 

Pret: 30.00 RON
Adauga in cos
86

Produse asemanatoare

Marul Lupului, Nas, gât şi sinusuri: polipi, amigdalită, Piele: Eczeme, dermatoze, infecţii cu ulceraţii, răni, tăieturi, arsuri, opăriri, regenerarea pielii (stimularea colagenului şi elastinei), stimulează formarea de noi celule;Circulaţie: varice, plebite, ulcer varicos;
Aparatul gastro-intestinal: Colite, diaree cu tenesme şi cu senzaţia că nu ai terminat, hemoroizi interni, dureri rect

Tinctura de Marul Lupului
Pret: 30.00 RON
Vezi detalii »

Tinctura de Leurda, Tromboflebite, tromboze, ateroscleroze, hipertensiune arterială, viermişori intestinali, sclerodermie, psoriazis, acnee, hipercolesterolemie (efect depurativ, detoxifiant puternic) accidente vasculare.

Tinctura de Leurda
Pret: 30.00 RON
Vezi detalii »

Tinctura de Papadie, Diabet, hipercolesterolemie, afecțiuni hepato-biliare, ateroscleroză

Tinctura de Papadie
Pret: 30.00 RON
Vezi detalii »

Copyright © 2012 Expert Naturist. All rights reserved | Powered by Expert Online & Web Design Brasov